Bevolkingsreconstructie Zuid-Holland 1811 – 1930

Aagje Jansdr de Raadt

Aagje Jansdr de Raadt

Vrouwelijk ca. 1599 - ca. 1626  (27 jaar)

Persoonlijke informatie    |    PDF

 • Naam Aagje Jansdr de Raadt 
  Geboorte ca. 1599  Rhoon, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Referentienummer d133.17 
  Overlijden ca. 1626  Oud-Beijerland, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Persoon-ID I9468  voorouders

  Vader Jan Pietersz de Raadt,   geb. ca. 1555, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 24 jan 1620, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 65 jaar) 
  Moeder Neeltje Willemsdr van Gaasbeek,   geb. ca. 1560, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 7 mrt 1645, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 85 jaar) 
  Huwelijk ca. 1583 
  • Poortugaal ORA 1/24, 16- 5-1644: Neeltje Willems, wed. van Jan Pietersz. de Raadt, wonende te Rhoon, koopt een jaarlijkse rente.

   (in de marge) 27-11-1655: comp. Pieter Willemsz. de Raadt en verklaart mede namens zijn zwager Arien Bouwensz. Roobol, zijn broer Jacob Willemsz. de Raadt en zijn zuster Aagje Willems de Raadt, wed. van Arien Pietersz. Ronaar, die deze brief is aangekomen door het overlijden van hun moeder Neeltje Willems de Raadt (!) dat de rente afgelost is.

   Poortugaal ORA 1/75v, 9- 6-1646: belending de erfgenamen van Neeltje Willems, wed. van Jan Pietersz. de Raadt.

   Oud-Beijerland ONA 535, 28- 3-1651: Pieter, Neeltje, Jacob en Aagje Willems de Raadt, kinderen van zaliger Willem Jansz. de Raadt, won. te Poortugaal. Adriaan Adriaansz. de Jong, Hendrik Adriaansz. de Jong, Adriaan Jorisz. Hopsomer getr. met Elisabeth Adriaans de Jong, Jan Cornelisz. Abbenbroek getr. met Maartje Adriaans de Jong en Hilletje Maartens de Regt, wed. van Jan Adriaansz. de Jong, kinderen van zaliger Aagje Jans de Raadt, won. Oud-Beijerland, behalve Adriaan de Jong, won. Spijkenisse machtigen hun neef Johannes de Raadt, te Rotterdam en Pieter Verning, griffier te Neuse om ten behoeve van Maartje Jans de Raadt, wed. van Gerrit Pietersz. Velsenaar, hun meuij, te transporteren het 1/8 deel van de kinderen van de voorsz. Willem Jansz. de Raadt en een gelijke 1/8 deel van de kinderen van de voorsz. Aagje Jans de Raadt, in het gedeelte dat de kinderen van zal. Johan de Raadt en Neeltje Willems, der constituanten grootvader en grootmoeder, was toekomende in de woning en landen, gelegen in het kwa

  Gezins-ID F2752  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Adriaan Hendriksz de Jong,   geb. ca. 1595, Westmaas, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. ca. 1641, Oud-Beijerland, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 46 jaar) 
  Huwelijk ca. 1618 
  Kinderen 
   1. Lijsbeth Arijsdr de Jong   ovl. Ja, datum echter onbekend
   2. Jan Arijsz de Jong   ovl. Ja, datum echter onbekend
  +3. Maartje Arijsdr de Jong   ovl. Ja, datum echter onbekend
   4. Hendrik Arijsz de Jong   ovl. Ja, datum echter onbekend
   5. Arien Arijsz de Jong   ovl. 12 apr 1654, Spijkenisse, Zuid-Holland, NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
  Gezins-ID F3464  Gezinsblad  |  Familiekaart