Bevolkingsreconstructie Zuid-Holland 1811 – 1930

Cornelis Jansz de Raadt

Mannelijk ca. 1588 - Ja, datum echter onbekend


Persoonlijke informatie    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Cornelis Jansz de Raadt 
  Geboren ca. 1588  Rhoon, Zuid-Holland, NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  Overleden Ja, datum echter onbekend 
  Persoon-ID I1544 

  Vader Jan Pietersz de Raadt,   geb. ca. 1555, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 24 jan 1620, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 65 jaar) 
  Moeder Neeltje Willemsdr van Gaasbeek,   geb. ca. 1560, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 7 mrt 1645, Rhoon, Zuid-Holland, NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 85 jaar) 
  Getrouwd ca. 1583 
  • Poortugaal ORA 1/24, 16- 5-1644: Neeltje Willems, wed. van Jan Pietersz. de Raadt, wonende te Rhoon, koopt een jaarlijkse rente.

   (in de marge) 27-11-1655: comp. Pieter Willemsz. de Raadt en verklaart mede namens zijn zwager Arien Bouwensz. Roobol, zijn broer Jacob Willemsz. de Raadt en zijn zuster Aagje Willems de Raadt, wed. van Arien Pietersz. Ronaar, die deze brief is aangekomen door het overlijden van hun moeder Neeltje Willems de Raadt (!) dat de rente afgelost is.

   Poortugaal ORA 1/75v, 9- 6-1646: belending de erfgenamen van Neeltje Willems, wed. van Jan Pietersz. de Raadt.

   Oud-Beijerland ONA 535, 28- 3-1651: Pieter, Neeltje, Jacob en Aagje Willems de Raadt, kinderen van zaliger Willem Jansz. de Raadt, won. te Poortugaal. Adriaan Adriaansz. de Jong, Hendrik Adriaansz. de Jong, Adriaan Jorisz. Hopsomer getr. met Elisabeth Adriaans de Jong, Jan Cornelisz. Abbenbroek getr. met Maartje Adriaans de Jong en Hilletje Maartens de Regt, wed. van Jan Adriaansz. de Jong, kinderen van zaliger Aagje Jans de Raadt, won. Oud-Beijerland, behalve Adriaan de Jong, won. Spijkenisse machtigen hun neef Johannes de Raadt, te Rotterdam en Pieter Verning, griffier te Neuse om ten behoeve van Maartje Jans de Raadt, wed. van Gerrit Pietersz. Velsenaar, hun meuij, te transporteren het 1/8 deel van de kinderen van de voorsz. Willem Jansz. de Raadt en een gelijke 1/8 deel van de kinderen van de voorsz. Aagje Jans de Raadt, in het gedeelte dat de kinderen van zal. Johan de Raadt en Neeltje Willems, der constituanten grootvader en grootmoeder, was toekomende in de woning en landen, gelegen in het kwartier van Terneuzen.

  Gezins-ID F2752  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Geertruid Jansdr Hoogewerf,   ged. 17 mei 1600, Poortugaal, Zuid-Holland, NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. Ja, datum echter onbekend 
  Getrouwd 18 jul 1621  Poortugaal, Zuid-Holland, NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Kinderen 
   1. Jan Cornelisz de Raadt
   2. Maria Cornelisdr de Raadt
   3. Cornelia Cornelisdr de Raadt
  Gezins-ID F3463  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - ca. 1588 - Rhoon, Zuid-Holland, NLD Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - 18 jul 1621 - Poortugaal, Zuid-Holland, NLD Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth